torsdag 10 september 2009

Ja nu fortsätter smutskastningen alltför att skada............

Jag har publicerat en kommentar angående min avel. Personen är ju naturligtvis anonym och gräsligt okunnig vad gäller Demodicos. Stödjer säkert de som med rasklubbens godkännande avlar medvetet på denna sjukdom.


Jag följer SKINNKLUBBENS REKOMMENDATIONER för de är proffsen vad gäller Demodicos.


Föräldrar som lämnar mer än en hund med lokal demodex eller en eller flera med generell demodex ( dvs hundar som behandlas) ska inte gå i avel. Ej heller kullsyskon men det har vi flera i Bernervärlden som skiter fullkomligen i även rasklubbben. Man fortsätter att avla på både föräldrar och kullsyskon för det var ju bara en prick!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Halv syskon får alltså gå i avel. Detta har jag varit i kontakt med Kerstin Bergvall om.


Det har också kommit till min vetskap att ytterligare ett fall av generell demodex har kommit på en berner.

Många säger till mig att det är ju bara en prick och inte alls som din Gamine men då ska tilläggas att Gamine blev felbehandlad och fick kortison som gjorde att demodexen exploderade. Denna sjukdom blir allt värre på våra Bernisar så personligen tycker jag att Gamine var ett skräck exempel på hur illa denna sjukdom kan bli om vi fortsätter att sprida den.


Jag och många av mina uppfödar vänner avlar inte på Demodicos utan följer skinnklubbens rekommendationer men vi är inte heller med i rasklubben eftersom de anser att man inte behöver följa skinnklubbens rekommendationer.


VI KAN SE VÅRA VALPKÖPARE I ÖGONEN men hur många kan det..........................?


Bernerhugs Adrienne

1 kommentar:

marianne sa...

Då jag inte går till tandläkaren då jag har problem med magen, så går jag inte heller till en ögonläkare osv. om mina hundar skulle drabbas av hudproblem.

Det finns ju en anledning till att både läkare och veterinärer är specialister inom vissa områden.

Men vissa tar genvägar då de inte vill veta sanningen.
Bekvämt och bra för den som vill kunna använda allt som är friröntgat och enbart har sitt röntgenresultat som merit.

Ha det gott. kram

Bloggintresserade