onsdag 29 juli 2009

Bra avelshundar!

Både Cilla och Douglas har visat att de är bra avelsdjur något som vi har problem med i rasen.
Den här kullen känns därför väldigt viktig för mig att kunna föra såna linjer vidare om nu inget annat inträffar förstås.....................men det har vi ju redan stött på en duktig vovve som skrev i gästboken med noll kunskaper !!
Cilla var lätt parad och valpade utan några problem och är en super mamma. Douglas är duktig på att para och har 1,1 miljarder spermier vilket en Berner ska ha. Han är dessutom blodgivare på Strömsholm. Kenneln har 4 blodgivare och mer om det kommer fram över. Oftast har en berner ungefär 600 miljoner spermier om de har några över huvudtaget. Två väldigt bra avelsdjur i mitt tycke om man tänker på just avel. Något annat vågar man ju inte skriva för då börjar väl gaphalsen igen. De är två bra hundar helt klart!!

Valparna är nu 5,5 veckor gamla. Tiden går så fort och jag kan ägna timmar att sitta och studera de små så rätt valp hamnar på rätt ställe.

Ha en underbar dag Adrienne

3 kommentarer:

Rosie o Harry sa...

Ha tiden går verkligen fort:) Och de små börjar bli stora och kan flytta. Det är att njuta av dem och sen efter hur bra det blev för dem.

Jätte fina bilder på valparna brukar gå in för att se om det har kommit lite bilder:)

Och tusen tack för kommentaren i Gästboken:)

Ha en underbar skön onsdag, kjamisar från oss

marianne sa...

Det är synd om de som mår så dåligt att de måste kasta ur sig skit om andra människor för att lätta på trycket. Men de kan väl inget annat än att gapa för att få uppmärksamhet.
Jag hoppas du ska få en skön helg.
kram

Rosie o Harry sa...

Vi vill önska dig en riktig skön helg, hoppas allt är bra.
Ha det riktigt gott, kjamen från oss

Bloggintresserade