tisdag 9 juni 2009

Fick den stora äran....

i går att träffa den internationellt största dermatologen Kerstin Bergvall. Hon tog sig tid fast hon har så mycket. Vi satt ner och pratade en stund. Hon är en fantastisk kvinna och den bästa dermatologen som finns.
Hon vet om mina starka åsikter vad gäller avel på demodicos och hon berömde mig för mitt engagemang. Ni ska veta att det värmer medtanke på att man är "utfryst" i rasklubben eftersom de tillåter avel på demodex och även ger valpförmedling till de som avlar på hundar som lämnat den för hunden mycket hemska sjukdomen Demodicos.
Hur sen en rasklubb kan uppmana medlemmar att frysa ut personer som inte vill avla på Demodicos är för mig helt obegripligt.

Det finns okunniga människor som säger att det finns något som heter valpdemodex som växer bort! Nä nu får ni gå hem och läsa på om demodicos för såna okunniga kommentarer är skratt retande.

Jag skiter fullkomligen om man är så oseriös så man avlar på denna sjukdom för det kommer att komma en dag då det inte blir så kul för den som avlar på demodex.

Vad Kerstin Bergvall och jag pratade om tänker jag inte säga!!!

Må så gott nu alla ni som inte utger er för att vara seriösa och sen inte är det!

Kram till Er verkligen seriösa uppfödare som inte ljuger för sina valpköpare!

Adrienne

3 kommentarer:

Rosie och Harry sa...

Vädret här är lite till och från tyvärr, vi skall på skolavslutning i kväll lite synd att det inte är värmare ute.

Kan inget annat än att hålla med dig jag skulle inte kunna titta folk i ögonen om man nu vet att hundarna har demodex.Och då menar jag naturligtvis sälja m.m.
Och att bli utfryst av själva rasklubben för att man inte vill sprida en sjukdom vidare är riktigt sjukt. De skulle vara stolta över dig i stället:)
Nej uch och fy för att sprida sjukdomar bland våra underbara hundar, tror inte de skulle göra så med sina barn(eller???).
Här gör vi det inte för vi är måna över våra familjemedlemar.
Så vi håller med dig Adrienne!

Stora kjamar från oss i Ronneby

marianne sa...

Förr i tiden gick folk till bysmeden då de hade tandvärk. Idag så är det nog ingen som kommer på den tanken då tandtrollen har flyttat in i käften på dem. Utan normalt så går man till tandläkaren om man är i behov av tandvård. Men man vet ju aldrig om det finns någon som lever kvar i förra seklets vaggas ideologi.
Idag finns det specialister för både folk och fä att vända sig till när det vi är i behov av en specialinriktad vård för åkommor som kan drabba oss själva eller våra fyrfotade vänner...

Ha det gott.
kram

Mia sa...

Äntligen ett nytt och nyttigt inlägg Adrienne..
Kan inget annat än att hålla med. Sen är det för mig ofattbart att man kan uttala sig i självaste Hundsport UTAN att komma med nya fakta och bara förkasta något som t o m står skrivet i Europakonventionen???? Det är fruktansvärt att se Djurpoliserna över hela USA när dessa demodexhundar tas in och ibland även måste avlivas. Där finns det tyvärr inte samma regler och därför går det som det går. Tills nya fakta och ny forskning säger något annat, så är det bara att följa lagarna och inget är egentligen konstigare än så. Kanske är det p g a detta strikta förhållningssätt och genom uppfödare som tar det på allvar vi inte är så drabbade i Sverige än. Men, men om man nu säger att det är ok till avel på dessa djur, då är det något som inte stämmer. Detta blev som vanligt lite långt, men stå på dig och jag hoppas ingen vill att deras hundar ska drabbas av demodex.
Kram Mia

Bloggintresserade